Orlogsbriggen Fredriksværn
Tordenskiolds Soldater

Foreningen ble etablert høsten 1991 med formålet å arrangere et rekonstruert Dynekilslag årlig til publikums og egen fornøyelse. I dette inngår blant annet at bekledning og utrustning skal være mest mulig tidsriktig. Foreningens formål er å oppfriske noen av viceadmiral Peter Wessel Tordenskiolds bravader samt å øke kunnskapsnivået om sjøhelten.

Sommeren 1991 gikk det første rekonstruerte Dynekilslaget av stabelen i havnebassenget utenfor Fredriksvern verft i Stavern i regi av en gjeng glade amatører og en håndfull mindre fartøyer. Utstyr og antrekk var nok ikke særlig tidsriktig og deltakerne så vel mest ut som en bande sjørøvere. Men det kom temmelig mange mennesker for å se på, og det ble fort klart for disse amatørene at dersom tilskuerne skulle oppleve noe, måtte spillet bli bedre organisert og gis et bedre innhold. Foreningen ble derfor etablert høsten 1991.

 
Sist oppdatert 18.07.18 Webdesign AWdata
Stiftelsen Orlogsbriggen Fredriksværn - Besøksadresse: Fredriksvern Verft, 3290 Stavern - Postadresse: Postboks 39, 3291 Stavern
Telefon 33 13 47 65 - 90 98 32 57 - E-post: post@fredriksvern.no